2020 © Furry Friends! - Typefouten en prijswijzingen voorbehouden

Honden trimmenWanneer u uw hond wil laten trimmen zult u deze een paar uurtjes moeten afstaan. In eerste instantie zal dit lang lijken maar als u weet wat er allemaal bij een trimbeurt komt kijken valt het eigenlijk wel mee.


Wanneer u, uw hond naar de salon komt brengen zullen wij eerst samen bespreken wat uw wensen zijn voor het model van de hond. Ik probeer altijd, bij elke behandeling, zoveel mogelijk aan deze wensen te voldoen. Tijdens het bespreken van uw wensen kunt ook eventuele bijzonderheden doorgeven, dit zorgt ervoor dat ik hier tijdens de behandeling rekening mee kan houden en de trimbeurt voor de hond en/of kat zo aangenaam mogelijk verloopt.


Ik kijk hierbij niet alleen naar het ras en model maar ook naar de conditie van de vacht en welke behandeling daar het beste bij past.


Tijdens de trimbeurt worden de volgende handelingen standaard verricht:

 De hond wordt in model geknipt, geëffileerd, geplukt of ontwold, uiteraard in het model wat de rasstandaard voorschrijft en in overleg met de eigenaar.

 De hond wordt gewassen en gedroogd

 De nagels worden geknipt

 De oren worden schoongemaakt

 Ik kijk het gebit na en check de anaalklieren. Die laatste worden niet standaard leeggemaakt.


Tips en adviezen:


 Laat uw hond goed uit voor u hem naar de trimsalon brengt. De behandeling zal enige uren in beslag nemen en het is vervelend als de hond zijn behoefte zo lang op moet houden.

 Breng uw hond nooit met een volle maag. Sommige honden kunnen hier niet goed tegen en kunnen gaan overgeven.

 Probeer uw hond zo droog mogelijk naar de trimsalon te brengen aangezien een natte hond niet makkelijk behandelbaar is.

 Overleg eerst met mij wanneer u van plan bent uw hond voor zijn trimbeurt in bad te stoppen. Veel vachten zijn moeilijk behandelbaar na een wasbeurt.

 Indien uw hond een medische en/of besmettelijke aandoening heeft (kennelhoest, ringworm e.d.), dan verneem ik dit graag van u. Ook als uw hond loops is, verneem ik dit graag van te voren.

 Mocht u niet op een afspraak aanwezig kunnen zijn, laat het ons dan zo vroeg mogelijk weten.


Home Over mij Foto's Contact