2017  © Furry Friends! - Typefouten en prijswijzingen voorbehouden

Honden trimmen algemeen

Vacht- huid- en diervriendelijk honden trimmen.


Diervriendelijkheid is het uitgangspunt bij trimsalon Furry Friends. Wij werken uitsluitend op een hondvriendelijke manier, wat inhoudt dat we de trimbeurt voor uw kat zo stressloos mogelijk laten verlopen. U kunt een afspraak maken voor een trimbeurt bij u aan huis of in onze professioneel ingerichte salon.

Onze uitgangspunten hierbij zijn:

● We streven ernaar stress voor het dier tijdens het trimmen zo laag mogelijk te houden. Dat kan allereerst door in te schatten of het trimmen in onze salon dan wel beter bij u thuis kan gebeuren. Verder vragen wij u een “eigen” kleedje of mandje voor de kat mee te brengen als uw hond naar onze salon komt. Door de aanwezigheid van eigen geur zal de hond zich meer op zijn gemak voelen en zal de behandeling prettiger zijn voor het dier.

● De trimbehandeling wordt afgestemd op de vacht (en eventuele vachtproblemen) van uw hond. Het zal maar zelden nodig zal zijn de hond ‘volledig’ van zijn vacht te ontdoen. Bij bijvoorbeeld vervilte plekken in de vacht zullen alleen deze worden verwijderd en wordt de rest van de vacht gespaard. Dit om de beschermende werking van de vacht zoveel mogelijk te behouden.

● Indien we merken dat de stress uw hond teveel wordt zal eerst een pauze worden ingelast. Is de hond weer voldoende hersteld, dan zullen we de trimbeurt vervolgen. Indien dit niet het geval is, dan maken we een afspraak voor een paar dagen later.

Het is niet gebruikelijk dat een hond tijdens een trimbeurt wordt gewassen, omdat dit een erg stressvolle gebeurtenis is voor de meeste honden. Wassen doen we alleen als een hond erg vervuild is en uitsluitend wanneer de hond dit zelf aankan. Hierbij wordt goed gekeken naar het stressniveau van de hond. Het drogen na de wasbeurt gebeurt onder een warmtelamp, waarbij de hond op zijn eigen kleed plaatsneemt onder de warmtelamp. Hier zal de hond zonder hitte en herrie in ongeveer 2 uur opdrogen. Bij een trimbehandeling aan huis is wassen helaas niet mogelijk.

Hoe gaan we te werk?

Wij vinden het heel belangrijk dat het trimmen naar uw wensen gebeurt. Daarom zullen we voorafgaand aan een trimbehandeling altijd met u uw wensen overleggen. Daarna zullen we de vacht van uw hond en het eventuele probleem analyseren en geven we vakkundig advies over wat wij de beste behandeling vinden. Pas als u hiermee akkoord gaat kan het trimmen beginnen.

Wanneer maakt u een afspraak om  uw kat te trimmen?

● U kunt zelf de vacht niet verzorgen door ziekte, handicap of druk bestaan.

● U vind het prettig om de hond door de rui heen te helpen, zo heeft u minder last van rondvliegend haar in huis. Daarnaast wilt u dat dit op een relaxte en hond vriendelijke manier gebeurt.

● U  vind het geen fijn klusje of durft uw eigen hond niet te kammen en laat het liever aan een professional over.

● De hond kan zijn/haar eigen vacht niet meer verzorgen door ziekte of ouderdom.

Behandeling algemeen

Wanneer u uw hond wil laten trimmen zult u deze een paar uurtjes moeten afstaan. In eerste instantie zal dit lang lijken maar als u weet wat er allemaal bij een trimbeurt komt kijken valt het eigenlijk wel mee.

Wanneer u, uw hond naar de salon komt brengen zullen wij eerst samen bespreken wat uw wensen zijn voor het model van de hond. Ik probeer altijd, bij elke behandeling, zoveel mogelijk aan deze wensen te voldoen. Tijdens het bespreken van uw wensen kunt ook eventuele bijzonderheden doorgeven, dit zorgt ervoor dat ik hier tijdens de behandeling rekening mee kan houden en de trimbeurt voor de hond en/of kat zo aangenaam mogelijk verloopt.

Ik kijk hierbij niet alleen naar het ras en model maar ook naar de conditie van de vacht en welke behandeling daar het beste bij past.

Home Over mij Foto's Contact